Tuinrenovatie Capelle aan den IJssel

 
Over Boom Hoveniersbedrijf Een mooie tuin laten ontwerpen? Tuinafscheidingen Bekijk meer projecten Vraag offerte aan

Tuinaanleg met vernieuwing erfgrenzen

Bij een woning in de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel vernieuwde het team van Boom Hoveniersbedrijf de complete achtertuin. Naast een nieuw terras en nieuwe borders, werd ook links, rechts en aan de achterzijde van de tuin de erfgrens vergroend.

Nieuwe erfafscheiding

De tuinaanleg begon door langs alle tuinafscheidingen de oude schuttingen, hagen, planten en tegels weg te halen en af te voeren. Daarvoor in de plaats werden hardhouten palen geplaatst met daartussen verzinkte gaaspanelen. Daartegen kunnen straks allerlei planten groeien. Onderaan bevestigden we hardhouten planken om zo niveauverschillen tussen de aangrenzende tuinen en de achtergelegen groenstrook op te vangen.

Terras in marmerlook

Midden in de tuin haalden we ook het oude gras en beplanting weg. Een deel van de grond werd afgegraven en vervangen door verschralingszand dat vervolgens werd verdicht en gevlakt voor het terras. Voor dit terras gebruikten we twee maten Grande Allure Marmo Nero tuintegels, gelegd in wildverband. Met dezelfde tegels legden we ook een looppad aan.

Douglas pergola

Om dimensie te geven aan de tuin, plaatsen we een moderne pergola van douglashouten palen. Hieromheen en overheen kunnen allerlei klimplanten zorgen voor een fraai effect. Rondom werden nieuwe borders gecreëerd en beplant. Hiervoor plaatsten we eerst opsluitbanden, daaromheen en rond het pad strooiden we split. Hieronder legden we eerst een waterdoorlatend gronddoek om de doorgroei van onkruid zoveel mogelijk te voorkomen.

Eigentijds groene tuin

Om de nieuwe vaste planten, struiken en grassen alvast een voedzame start te geven, werden de borders gevuld met een goede kwaliteit tuingrond. Alle delen samen vormen een eigentijdse tuin, met mooie, groene elementen waar niet alleen de bewoners en buren straks van genieten, maar ook zoveel mogelijk bijen en vlinders. 

Neem contact met ons op

Wilt u uw tuin laten aanleggen of renoveren? Maak een afspraak met één van onze ontwerpers voor meer inspiratie, onze werkwijze en deskundig advies. Stel uw vraag via het reactieformulier, of bel direct: 010 - 451 29 30.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

Stel uw vraag aan Boom Hoveniersbedrijf, dé hovenier in Rotterdam e.o.

* Naam:
 
* Telefoon:
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld