Tuinrenovatie Rotterdam-Zuid

 
Over Boom Hoveniersbedrijf Een mooie tuin laten ontwerpen? Tuinafscheidingen Bekijk meer projecten Vraag offerte aan

Een tuinontwerp met tegelterras en schutting

In Rotterdam-Noord bij een woonark langs de Rotte, heeft Boom Hoveniersbedrijf een tuin mogen renoveren. De bewoners van deze woning kunnen nu heerlijk genieten van hun opgeknapte tuin met vlonder.

Demonteren pergola en beplanting rooien

Als eerste hebben we de pergola met schermen moeten demonteren zodat de bamboe en hulst in de border bij de vlonder gerooid kon worden. De bestaande muurelementen zijn in tact gebleven en de border is gevuld met tuinaarde. De pergola en gerooide beplanting zijn vervolgens afgevoerd.

Kant en klare Mobilane haag

Er zijn nieuwe hardhouten palen langs het pad geplaatst en een kant en klare Mobilane haag aan deze palen gemonteerd. Om de Mobilane planten goed te poten moest de border bemest worden. Vervolgens is er een dwarsbalk op de twee poortpalen en tuinpoort gemonteerd. Er zijn drie palen aan de vlonderdwarsligger geplaatst en twee schermen tussen de palen bevestigd.

Vlonder renoveren

De huidige vlonder was toe aan een renovatie. Het houtenframe onder de vlonder moest vervangen worden, dit bestond uit het demonteren en opslaan van 22 planken. De oude planken worden zoveel mogelijk hergebruikt als dwarsliggers onder water bij de vlonder en ook als opsluiting van het niveauverschil van de grond in de border bij het schuurtje. Het oude frame hebben we vervolgens afgezaagd en de afvalresten afgevoerd. 

Monteren nieuwe vlonder

Er moesten palen in het water en drie dwarsliggers die onder het water in de bagger naar beneden worden geheid, geplaatst en gemonteerd worden. Vervolgens moesten er liggers aan de palen gemonteerd worden en dwarsliggers op de liggers. Als laatst zijn er drie palen aan de dwarsliggers bevestigd aan het hekwerk op de vlonder en nieuwe vlonderdelen op de dwarsliggers gemonteerd.

Stel uw vraag aan Boom Hoveniersbedrijf, dé hovenier in Rotterdam e.o.

* Naam:
 
* Telefoon:
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld