Tuin aanleggen Capelle aan den IJssel

 

Wensen van de klant:

  • strakke tuin
  • ruime opzet
  • verhoogde borders
  • haardhout opslag
  • terrasoverkapping
  • groene afscheidingen
  • bestaande schuurtje behouden
Sierbestrating Tuinafscheidingen Een mooie tuin laten ontwerpen?

Renovatie zij- en achtertuin

Voor de renovatie van de zij- en achtertuin in de wijk Schenkel in Capelle aan den IJssel hebben wij het ontwerp en de aanleg van de tuin verzorgd. Na het leeghalen van de gehele tuin, inclusief zeer brede (uitgegroeide) coniferenhaag, waren de bewoners verbluft dat de tuin zo groot bleek te zijn!

Tijdloze bestrating

De bestrating bestaat uit rustiek gebakken klinkers van uitstekende kwaliteit in combinatie met een bijpassende antraciet tegel ‘Allura’. De kleurintensiteit van de klinkers neemt in de loop van de tijd toe, met een mooi, tijdloos karakter als gevolg. De Allura tegels hebben een deklaag bestaande uit fijne kleurechte granulaten en zijn voorzien van een matte coating waardoor algen minder grip hebben.

Verhoogde borders voor bloemperken

Voor de verhoogde borders zijn Wallblock antraciet muurelementen gebruikt. Deze muurelementen zijn zeer geschikt voor het creëren van niveauverschillen en het aanleggen van bloemperken en terrassen. Laat uw creativiteit de vrije loop: keermuurtjes, vrijstaande patiomuurtjes. Met deze prachtige muurelementen kan het allemaal!

Groendak op de terrasoverkapping

De terrasoverkapping en de opslag voor haardhout bestaan uit palen en liggers van larikshout. De wanden zijn opgebouwd met Zweeds Rabat. Op de terrasoverkapping is een groendak aangebracht. Het groendak geeft nauwelijks onderhoud en het is natuurlijk vele malen mooier dan een ‘zwart dak’. Op de foto’s is te zien dat het bestaande schuurtje mooi behouden is tussen de terrasoverkapping en de haardhout opslag.

Hederascherm als tuinafscheiding

Op de erfgrens staan hardhouten palen met ijzeren trellis wat begroeid wordt door Hedera. Door gebruik te maken van Hederaschermen krijg je een natuurlijke groene afscheiding. Binnen korte tijd is het Hederascherm zo dicht gegroeid dat de bewoners heerlijk ‘vrij’ zitten. Kan uw tuin ook een grondige renovatie gebruiken? Vul dan het onderstaande reactieformulier in, of bel direct: 010 - 451 29 30.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

Stel uw vraag aan Boom Hoveniersbedrijf, dé hovenier in Rotterdam e.o.

* Naam:
 
* Telefoon:
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld