Renovatie voor- en achtertuin in Rotterdam Ommoord

 
Meer over tuinaanleg Sierbestrating Tuinverlichting Terrasoverkappingen Offerte aanvragen

Complete renovatie van de tuin met overkapping en spotverlichting

Voor de aanleg van de nieuwe voor- en achtertuin in Rotterdam Ommoord werden beiden eerst geheel gerenoveerd. Er werd gestart met het rooien van alle beplanting. Vervolgens werd de oude sierkers geheel gekapt, waarna de stronk werd uitgefreesd en de takken versnipperd. Na het opnemen en afvoeren van de bestrating en het afgraven van het gazon werden de tuinen compleet geëgaliseerd met ophoogzand. 

Moderne bloemen- en plantenborder

De voortuin kreeg meer dynamiek door een verhoogde bloemen- en plantenborder. Deze werd afgewerkt met moderne geoplano milano (60x15x15) muurelementen. Deze duurzame, kleurechte blokken zijn bewerkt met een fijne uitgewassen laag, waardoor ze jarenlang hun fraaie, strakke uitstraling behouden.

Sfeervolle In-Lite verlichtingselementen

Volgens een nieuw bestratingsplan voorzagen we beide tuinen van grootformaat onderhoudsvrije Marlux granité tegels. Deze werden afgewisseld met gerecyclede tegels van het oude pad. In de nieuw aangelegde plantenborders plaatsten we sfeervolle In-Lite verlichtingselementen, alsook in de opnieuw opgebouwde blokhut. De spots werden via een ingegraven grondkabel gekoppeld aan de In-Lite transformator. Voor het gazon is gekozen voor onderhoudsvrij kunstgras. 

Sfeervolle terrasoverkapping 

Voor het maken van de overkapping gebruikten we duurzaam larikshout dat door zijn diepe kleur een warm accent aan de tuin geeft. De zes steunpalen werden eveneens voorzien van lariks dakplanken, een bijpassend boeiboord en het geheel werd afgewerkt met folie, grind en een dakuitloop voor de opvang van het regenwater. Als laatste vervingen we de verouderde toog-trellis op de schuttingschermen door nieuwe exemplaren.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

Stel uw vraag aan Boom Hoveniersbedrijf, dé hovenier in Rotterdam e.o.

* Naam:
 
* Telefoon:
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld