Tuinontwerp voor kinderdagverblijf Zazou Rotterdam

 
Een mooie tuin laten ontwerpen? Meer over tuinaanleg Over Boom Hoveniersbedrijf Offerte aanvragen

Een tuin met speels karakter aanleggen

In opdracht van kinderdagverblijf Zazou te Rotterdam hebben wij een prachtige tuin mogen ontwerpen en aanleggen. Bij het ontwerp en de aanleg van de tuin stond een speels karakter centraal.

Een bosspeeltuin en zandspeeltuin

Om de kinderen in contact te laten komen met producten uit het bos is er een bosspeeltuin gerealiseerd. Deze bestaat uit dennenschors, boomstammen (waarmee de enthousiaste bouwers hun eigen bouwwerk kunnen creëren), diverse struiken, berkenbomen en een tunnel van wilgentakken. Daarnaast is er een in hoogte wisselende muur gestapeld van vrijgekomen trottoirtegels waar zand tegenaan is gelegd zodat de kinderen in een zandspeeltuin kunnen spelen.

Relaxplekken om te ontspannen

Om de kinderen de gelegenheid te bieden even te kunnen zitten zijn er relaxplekkken in de tuin gemaakt. Het bouwwerk bestaat uit twee ruwhouten palen met aan de bovenkant aan beide zijden een houten ligger. Langs deze liggers met een doorloophoogte van ongeveer 2,2 meter groeien diverse klimplanten. Onder dit bouwwerk zijn trottoirtegels opgestapeld welke fungeren als zitbank om op te kunnen ontspannen.

Moestuin

Een moestuin op school brengt kinderen in contact met de natuur, de aarde, de echte wereld. Want hoe plantjes groeien leer je bij voorkeur in het echt en niet uit een boekje of door een filmpje op de computer. Daarom is er een moestuin gecreëerd tegen een gevel, welke bestaat uit diverse stukjes grond die afgebakend zijn met een boomstam.

Boomgaard vol met fruitbomen en -planten

De tuin van het kinderdagverblijf heeft ook een boomgaard, welke bestaat uit diverse fruitbomen met in het midden een hekwerk waar klimmend fruit langs kan groeien. De kinderen kunnen hier zelf hun fruitplanten leiden en zien hoe het fruit groeit. Uiteindelijk kunnen ze het fruit zelf plukken en opeten. De bodem van de boomgaard is bedekt met houtsnippers, wat de bomen de nodige compost geeft en tevens het onkruid tegenhoudt. 

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

Stel uw vraag aan Boom Hoveniersbedrijf, dé hovenier in Rotterdam e.o.

* Naam:
 
* Telefoon:
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld