Bostuin aanleggen Capelle aan den IJssel

 
Een mooie tuin laten ontwerpen? Tuinonderhoud op maat Meer over tuinaanleg

Tuinontwerp en -aanleg van een bostuin

Soms komen onze hoveniers weleens in tuinen terecht waar zelfs zij even na moeten denken waar ze moeten beginnen. Zo ook bij de tuin van deze familie uit Capelle aan den IJssel. De gehele tuin was verwaarloosd en verzakt en moest omgetoverd worden tot een prachtige bostuin. Al snel was duidelijk dat dit een flinke klus zou worden.

Bostuin met eiken boomstammen

De inrichting van een bostuin sprak de bewoners erg aan. Daarom hebben onze hoveniers eiken boomstammen in de tuin verwerkt en zijn er grote heesters en naaldbomen aangeplant. De al aanwezige moerascypres van 60 jaar oud is netjes gesnoeid in verband met dode takken. In de terrassen zijn Yellow Dolomiet wildverband tegels gebruikt, wat een geweldige natuurlijke uitstraling heeft.

Auto oprit met natuurlijke uitstraling

Ook de auto oprit is bij de sfeervolle bostuin betrokken en heeft een natuurlijke uitstraling gekregen. Zo is er op de auto oprit gebroken puin verwerkt met daarop splitplaten en daar overheen taunus quarts grind. Splitplaten zijn platen die onder het grind worden toegepast voor een spoorvrije oprit. In het grind en de border zijn Modak staptegels van 40 tot 60 cm aangebracht. De Modak staptegels zijn in het beton gelegd zodat auto’s er over kunnen rijden zonder dat de tegels kantelen.

‘Wat een geweldige natuurlijke uitstraling.’

Wegdromen in sfeervolle bostuin

De gehele bostuin is sfeervol verlicht. Zo zijn er naast de auto oprit LIV armaturen geplaatst en zijn er in de borders big scope narrow led spots geplaatst om de naaldbomen, bomen en heestergroepen aan te lichten. De borders zijn afgestrooid met boomschors en door de tuin loopt een glooiende lijn waardoor de bostuin nog meer tot leven komt. Tot slot is er voor de kinderen een trampoline van 330 cm ingegraven zodat ook zij van de nieuwe tuin kunnen genieten.

Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan!

Stel uw vraag aan Boom Hoveniersbedrijf, dé hovenier in Rotterdam e.o.

* Naam:
 
* Telefoon:
 
E-mail: *
 
Uw vraag: *
 
 
* verplicht veld